Coachning Coachning

Varför anlita en professionell Coach?

 Det är många olika anledningar till att man anlitar en coach. Mycket är att man vill bolla sina tankar med någon som verkligen lyssnar. Behoven är många och olika. Kanske är det något som ”skaver”, det är dags att släppa taget om skavet.

När man är redo för en förändring behöver man ”handla”. Det spelar ingen roll om det är något litet eller stort man vill förändra. Vi behöver röra oss framåt för att nå utveckling, transformation.

Min drivkraft och passion

Med mig får du ta del av min klokskap, mina egna erfarenheter, min intuition, min närvaro, min trygghet, min livsglädje, min nyfikenhet, min omtänksamhet och mitt inlyssnande. Min strävan till utveckling för att du ska nå dina mål.

Min passion och drivkraft till att bidra och göra skillnad för dig är alltid i fokus för mig.
Coachning ska alltid leda till insikter och djup för ett mer meningsfullt och värdefullt liv.Självkänsla är den inställning som vi har till oss själva, vad vi tycker om oss själva.

I självkänslan har vi nivåer av hur nöjda, stolta och snälla vi är mot oss själva. Dålig självkänsla kan bero på många saker, men saknar vi den kan vi få problem att nå vår fulla potential, vi kan stanna i tex relationer/arbetsplats/arbetsroll som inte är bra för oss och i förlängningen kan vi rentav bli deprimerade.  


En sund självkänsla handlar om insikten av att man förtjänar det absolut bästa, och inte nöja sig med mindre. Väldigt ofta sätter man orimligt höga krav på sig själv, krav som man endast måste leva upp till själv, till skillnad från omgivningen som av någon anledning inte behöver bevisa sig på samma sätt som dig. 

”Catrin” 

har idag god självkänsla, hon hamnade i en situation på sitt arbete där hon fick negativ feedback. Anna funderar och reflekterar över feedbacken och tar till sig den. Den ger henne en ny upplevelse och erfarenhet av andras tankar om henne. Hon känner att hon kan ta med sin nya lärdom framåt i livet. 

 ”Peter”

med lägre självkänsla är inte lika flexibel i tankarna och kan fastna i kritiken. När han ältar dessa tankar mår han dåligt och problemet blir större. Det är inte ovanligt att han skyller ifrån sig, blir arg och vill inte ta till sig feedbacken. Det gör att personen kommer att hamna i samma diskussion om och om igen. Det sliter. 

Varför är självkänsla så viktig? 

Dålig självkänsla kan bero på många saker, men saknar vi den kan vi få problem att nå vår fulla potential, vi kan tex stanna i relationer, arbetsplats, arbetsroll som inte är bra för oss och i förlängningen kan vi rentav bli deprimerade. Hur är det för dig? Har du en inre röst som är allt annat än snäll?

Prestationsbaserad självkänsla

Det är vad väldigt många drivs av idag. Man presterar för att andra ska bli nöjda med ens jobb eller att bara bli bekräftad. Det ger en kick i sig själv till självkänslan, men mer ytligt.  Att träna upp sin egen självkänsla genom att bekräfta sig själv skapar däremot frihet och trygghet. Andras gillande är då inte lika viktigt.

En prestationsbaserad självkänsla kan vara en grund för ältande och oro och finnas med vid tex utmattningsdepression. 


Vad kan jag hjälpa dig med? 

Jag använder all min erfarenhet och kunskap att på bästa sätt hjälpa dig på din resa.
 
Det är min passion! Hjälpa andra må bättre, längre. Jag är så tacksam när jag kan göra skillnad. När jag börjar se en skymt av något som varit gömt en längre tid komma fram. Att se människor ”blomma” och bli mer av sig själva och våga stå upp för det som är viktigt för dem.


Det är fantastiskt!

 


"Vill passa på att belysa att vi snart har haft kontakt i ett år, och vill verkligen tacka för alla kloka råd och den fina vägledning jag fått hittills. Du har en förmåga att förstå mig och mina styrkor och svagheter och jag är väldigt glad och tacksam för alla våra samtal vi haft.  Du har verkligen hjälpt mig att komma framåt i livet!"  

Stina Itzel, Westerberg
Data & Analytics Consultant

 "Susann leder en trygg och framåtriktad diskussion som tar hänsyn till de som deltar. Alla kommer till tals och deltar. Gruppen och deltagarna har kunnat reflektera och utveckla sina tankar framåt. Jag upplevde att Suss såg mig där jag var."  

Niklas Warén
Niklas Warén Quality and Sustainability at ICA Gruppen

"Suss har en hel verktygslåda att botanisera i. Med sitt varma engagemang och närvaro skapar Suss en stor trygghet i gruppen. Det är som att få ett kinderägg! Jag rekommenderar det varmaste!"  

Eva Gunnarsson Specialpedagog

 ”Samtalen är bra dels för att du låter dem börja lite som det faller sig, dels för att du sedan fångar upp det relevanta och styr samtalet mot detta. Du visar på samband och bidrar till aha-upplevelser som efter samtalet mognar genom eftertanke”. Jag har fått insikter som förändrat min bild av hur jag fungerar. Pusselbitar i min personlighet, som jag tidigare sett var för sig, bildar nu mer av ett sammanhang.”

Anders Herlin 
Senior konsult på Adaptit AB